Kolonisten aan het kanaal

T&Tartikel

Het Groningstalige tijdschrift ‘Toal en Taiken’, tiedschrift veur Grunneger kultuur, besteed maar liefst 12 pagina’s aan het project ‘Kolonisten aan het Kanaal’.
Harm van der Veen bespreekt uitgebreid de 10 schilderijen. 

 De tentoonstelling is verlengt tot 30 november zie: www.streekhistorischcentrum.nl

Persbericht:
Nieuwe tentoonstelling in SHC: ‘Kinderen, kunst & Knoal!:
Vanaf 9 oktober a.s. toont het Streekhistorisch Centrum een presentatie van de kinderen die in het kader van 250\400 aan de slag zijn geweest met het lesprogramma Knoal! over de geschiedenis van het Stadskanaal. Basisscholen in de Kanaalstreek konden in het kader van het jubileumjaar van het Stadskanaal en de Semslinie deelnemen aan een project waarbij kunstenaars in de klas kwamen en allerlei leerzame uitstapjes werden gemaakt.

In de tentoonstelling zijn de producten te zien en te horen die de leerlingen hebben gemaakt. Zo liet Heleen Wilkens de kinderen in het project ‘Pronkjewail op Avontuur’ hun favoriete plek in de Kanaalstreek verbeelden in een boekwerk, dat vervolgens op reis ging langs diverse andere inwoners van de streek die elk ook een pagina vulden. Michiel van der Veen maakte muzikale composities, de zgn. soundscapes, van de geluiden uit het gebied met de kinderen en Ard Hesselink liet de leerlingen op een andere manier fotograferen, met de Buinersluis als thema.  Foto’s van het gehele project, waarop veel kinderen aan het werk te zien zijn, illustreren het geheel.

De objecten van de leerlingen zijn te zien te midden van de schilderijen die Geert Schreuder maakte ter gelegenheid van 250\400. Deze tentoonstelling ‘Kolonisten aan het Kanaal’ maakte ook deel uit van het lesprogramma voor de scholen.

De tentoonstelling wordt geopend op vrijdag 9 oktober om 13.30 uur en is nog te zien tot en met 30 november 2015. De openingstijden zijn van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00-17.00 uur en op de zondag van 14.00-17.00 uur.
Meer informatie: 0599-612649
Met vriendelijke groet,
Helen Kämink       Directeur

Bij de foto: Kinderen met hun werkstuk voor hun Pronkjewail.

WP_20150409_016