expositie Kunstingang

uitnodiging ten kate

OPENSTELLING VAN DE TENTOONSTELLING
ZONDAG 24 JANUARI 2016
14 – 17 UUR

NOABERS
Wat je van ver haalt is lekker.
Dat mag zo zijn, maar terwijl je jaagt op belevenissen waarvan je vermoedt dat ze achter de horizon liggen, struikel je misschien wel over waardevolle dingen vóór je voeten. Dat is het gevoel dat deze tentoonstelling, getiteld NOABERS, je geeft. De exposanten komen niet ‘van over ver’ maar wonen en werken allemaal in Westerwolde of de Veenkoloniën. Noaberschap en naar elkaar omzien deden enkelen van hen werkverbanden oprichten om hun werk te promoten. Anderen zijn naast hun kunstenaarschap ook actief op ander culturele terreinen zoals het geven van cursussen, organiseren van concerten, of het organiseren van kunsttentoonstellingen bij stichtingen met een culturele of erfgoeddoelstelling. Noaberschap of niet, elk van hen ontwikkelde een eigen stijl met eigen thematiek.
Of is er toch iets typisch Gronings in alles…?
met werk van:
ROLAND BEYER, JAN  F. BOGEMA, HENK VAN KLINKEN , ANNE LAMFERS, RIA NELEMAN,  MAGNA POSTMA, IETJE RÖHR, GEERT SCHREUDER

KUNSTINGANG is een serie tentoonstellingen in de gangen van Ten Kate Vetten, Ter Apelkanaal.
De serie is in 2003 gestart. De curator en organisator is Siebe Hansma .
Ten Kate is een vetsmelterij, die veel halffabricaten produceert voor de voedingsindustrie. In 2002 heeft Ten Kate een geheel nieuwe fabriek gebouwd op het industrieterrein Zuid- Groningen in Ter Apelkanaal. Voor meer informatie over Ten Kate zie: www.tenkate.nl
De opzet van KUNSTINGANG is niet om een bedrijfscollectie beeldende kunst op te bouwen, maarom actuele beeldende kunst te laten zien in een museale omgeving. De tentoonstellingen zijn in principe maar één dag toegankelijk voor het publiek. De openstelling is altijd op een zondag. De tentoonstellingen zijn bedoeld voor de medewerkers van ten Kate en de vele internationale gasten die het bedrijf bezoeken. Op verzoek zijn de tentoonstellingen ook op afspraak te bezichtigen.Voor de tentoonstellingen worden kunstenaars uit binnen- en buitenland uitgenodigd.
Een tentoonstellingsperiode is meestal 3 maanden